Anta en utmaning

Anta en utmaning

Livet blir ändå inte som man tänkt sig, så sluta upp med att planera allt in minsta detalj – gå utanför din comfort zone gör något annorlunda! Du behöver inte springa ett maraton eller bestiga Mount Everest. Börja med att äta lunch med någon du vanligtvis inte käkar med.

Att utmana sig själv i vardagen är något som får oss att växa som människor. Och att ständigt göra nya saker leder dessutom till att stärka en förmåga – nämligen förmågan att kunna hantera oväntade situationer på ett bättre sätt. Du växer som människa genom att utmana dig själv, så varför inte ta tillfället i akt och göra det på lunchen?

Sms:a en gammal vän
Istället för att alltid äta med de jobbarkompisar som du brukar luncha med eller gå till samma restaurang som du alltid gör, varför inte slå två flugor i en smäll? Boka en lunch med någon du inte sett på länge. Välj någon som du inte pratat med på över ett år men som du vet jobbar i närheten och hör av dig. Det kan vara en gammal kollega, klasskompis eller på annat sätt bekant. Du hittar säkert ett flertal sådana personer bara du scrollar igenom ditt Facebook-flöde. Låt personen i fråga bestämma ställe så får du förhoppningsvis också prova ett nytt lunchställe.

Ät lunch med nån du inte pratat med förut
En ännu större utmaning är ju faktiskt att käka lunch med någon som du aldrig pratat med förut. Har du kanske någon som är ny på ditt jobb eller helt enkelt någon som det bara inte blivit av att du pratat med, men som du ser varje dag? Då är det dags att boka lunch med denna person! Alla måste ju ändå äta och att bekanta sig med någon ny över en bit mat har gått hem i alla tider.

Så vänta inte längre – utmana dig själv redan idag!