Cinas supersnabba lunchpasta!

Att jobba hemifrån behöver inte innebära att lunchen intas framför datorn eller bara består av fil och flingor. Rätt planerat kan den bli ett positivt avbrott som ger energi i dubbel bemärkelse. Fråga bara matbloggaren Cina Risberg som såg pandemin som en chans att lyfta just hemmalunchen.

När Cina Risberg får välja lunch ska det gå riktigt snabbt och vara riktigt gott. Och allra helst inkludera pasta – hennes Spaghetti med kapris och tomatpuré är inget undantag.

För 1 portion behöver du:

100 g spaghetti eller annan pastasort
2 msk salt till pastavattnet (pastavatten ska vara salt som Medelhavet)
1 msk olivolja
1 msk kapris
2 vitlöksklyftor
1,5 msk tomatpuré
ca 0,5 dl av pastavattnet
1 näve persilja eller basilika
Svartpeppar
Parmesanost

Gör så här:

  1. Hacka vitlöken, persiljan och kaprisen.
  2. Stek vitlöken och kaprisen hastigt i olivoljan och tillsätt sedan tomatpurén och pastavattnet.
  3. Rör om och addera kryddorna.
  4. Häll av pastan när det åter-står någon minut av koktiden.
  5. Addera pastan i stekpannan, rör om under någon minut.
  6. Lägg upp på tallrik, riv över lite parmesan och ät direkt.
Tips!
Pastavatten är den bästa såsredningen. Stärkelsen från pastan bäddar för en silkeslen och krämig