De bästa personalförmånerna

De bästa personalförmånerna är de som faktiskt används

Attraktiva arbetsgivare har nöjdare anställda. Att satsa på medarbetare är nämligen inte bara en vänlig gest utan också lönsamt. Är personalen nöjd så minskar bland annat sjukskrivningar. Ett sätt att göra de anställda gladare på jobbet är att ge dem subventionerade luncher!

Mat bidrar till ett positivt arbetsklimat
Alla vet vi att det är lättare att utföra ett bra arbete om vi är mätta, belåtna och tillfreds. Till exempel är motion något som påverkar oss positivt. Dock är detta något som oftast är enklare att utföra före eller efter en arbetsdag. Ett av de enklaste sätten att förbli på gott humör under arbetsdagens gång är att se till att ta pauser samt att äta och dricka ordentligt. Därför tror vi på att förgylla arbetsdagar genom att erbjuda lunchkort till anställda.

Varför lunch när det redan finns friskvårdsbidrag?
Man kan undra om det inte går lika bra att bara ge friskvårdsbidrag till sina anställda – träning är trots allt bra för både kropp och själ. Att röra på sig är superviktigt och därför är friskvårdsbidrag en väldigt bra förmån för anställda. Men dessvärre är det få som utnyttjar sitt friskvårdsbidrag fullt ut.

Vad detta kan bero på är svårt att säga men vi vet alla att det kan vara tufft att motivera sig själv att gå till gymmet eller danskursen man anmält sig till efter en fullspäckad arbetsdag. Vi människor delar gärna upp arbetstid och fritid och då mycket av friskvårdsarbetet fortfarande är frivilligt är det många som inte utnyttjar det. Upp emot 70 % av befolkningen använder inte sitt friskvårdsbidrag alls, eller bara delvis.

Äta är däremot något vi alla bör – och gör, därför är lunchkortet en förmån som faktiskt kommer att göra skillnad. Bra lunchvanor påverkar inte bara individen utan bidrar även till gemenskap och glädje. Därför är lunchförmåner en säker investering för en nöjdare personal.