Hitta rätt i förmånsdjungeln – vad vill de anställda egentligen ha?

Det är ingen hemlighet att vi presterar bättre när vi mår bra och känner oss uppskattade på arbetet. Att erbjuda sina anställda olika typer av förmåner är ett sätt för arbetsgivaren att skapa en attraktiv arbetsplats med välmående personal. Men vilka förmåner nyttjas egentligen mest av de anställda?

Personalförmåner är inte bara ett sätt att värna om de anställdas hälsa och arbetsmiljö, de kan också vara avgörande i rekryteringen av nya talanger eller bibehållandet av redan anställda. Även om utbudet av förmåner har varierat mycket över tid så är vissa mer befästa och bestående än andra. Idag är gratis kaffe, frukt och te så självklara på de flesta arbetsplatser att de knappt betraktas som en förmån. Och i takt med samhällets digitalisering har exempelvis tillgången till en egen dator och telefon blivit nästintill lika vanligt förekommande som kaffeautomaten i fikarummet. Flexibel arbetstid, förmånliga försäkringar, möjligheten att träna på betald arbetstid och ekonomisk ersättning för läkarbesök och mediciner är bara ett axplock av andra förmåner som arbetsgivare idag lockar sina anställda med.

  Men många av dagens förmåner nyttjas bara av små grupper, som arbetsgivare bör du därför satsa på förmåner som gynnar den stora massan. I en undersökning utförd av Sodexo 2020 är resultatet tydligt – den i särklass mest populära förmånskategorin för anställda är hälsa och friskvård. Och i relation till det är det inte konstigt att den vanligaste förmånen är det statligt subventionerade friskvårdsbidraget. Men trots friskvårdens popularitet är det bara drygt hälften av alla anställda som nyttjar möjligheten att exempelvis gå på gym eller simma gratis. Men friskvårdsbidraget är inte den enda förmånen i kategorin hälsa och friskvård. På senare år har lunchförmånen uppenbarat sig som en tronarvinge på fler och fler arbetsplatser. Tre av fyra svenskar menar att bra kostvanor är en av de viktigaste sakerna för god hälsa. Samtidigt håller mer än hälften av de anställda som erbjuds subventionerade luncher av arbetsgivaren med om att det bidrar till att de är piggare, mer kreativa och presterar bättre. Men de positiva effekterna slutar inte där.

  En lunchförmån ser inte bara till att alla får i sig ett ordentligt mål mat under arbetsdagen utan skapar även utrymme för medarbetarna att umgås utanför kontoret. Något som på sikt skapar ett bättre arbetsklimat och stärker sammanhållningen i arbetsgruppen. Men lunchrasten tillsammans med kollegorna ger oss inte bara glädje och gemenskap – den är en även nyckelfaktor till återhämtning och förbättrade prestationer. För det är när vi slappnar av och umgås med andra som hjärnan får möjlighet att återhämta sig och samla ny energi.

  När användare av Sodexos lunchkort tillfrågades om hur ofta och var de främst nyttjar sin förmån visade det sig att majoriteten använder kortet varje vecka och att det främst används till restaurangbesök. Något som flera av de svarande menar inte skulle vara ekonomiskt möjligt för dem utan lunchkortet.

  Att erbjuda sina anställda en lunchförmån är alltså ett gyllene tillfälle att öka trivseln på arbetsplatsen, få gladare anställda och försäkra sig om att alla oavsett bakgrund och hemförhållanden kan äta sig mätta under arbetsdagen.