Lunchaktiviteter

Lunchaktiviteter

Lunchrasten är den tiden på arbetsdagen som är din fritid – så varför inte passa på att göra någon aktivitet innan, efter eller medan du käkar? Eller kanske göra något kul av själva matsituationen?

Shuffleboard
En shuffleboard-omgång kanske man inte river av på en kvart, men har du tid för en långlunch så är shuffleboard något som uppskattas av de allra flesta och har du kollegor som inte testat så lär de inte bli besvikna. Många ställen som har shuffleboard-bord har också mat så föreslå en lunch med aktivitet för dina kollegor – en perfekt kombo helt enkelt!

Frågesport
En aktivitet som kräver minsta möjliga ansträngning och som du och dina kollegor kan göra ofta är att ha frågesport. Det finns en uppsjö av färdiga frågelekar med olika teman, både att köpa i en box med kort men även online som du kan ladda ner direkt på mobilen.

30-minuterspass
Kortare lunchpass på 30 minuter är något många gym numera erbjuder. Det kan vara core-träning, styrkeklasser eller yoga. Den bästa träning är den som blir av och med ett 30-minuterspass hinner du klämma in det innan du käkar din lunch på rasten. Har du dessutom en kollega som har samma gym som du kan ni peppa varandra till lunchträning.

Pick-nicka
Pick-nick passar ju onekligen bäst när det är varmt nog att sitta utomhus. Gör en lista på saker att ta med till lunchen och bestäm med dina kollegor vem som tar med vad. Packa med en filt, sätt er i närmsta park och avnjut en lunch som inte är som alla andra. Är det vinter kan ni istället ta med korv och engångsgrill, eller om det finns någon park som erbjuder grillplats i närheten.

Kortspel
Uno, Poker, Canasta eller Vändtio – det finns ett otal kortspel som går att spela på lunchen. Turas om att bestämma vilket kortspel ni ska spela och kör en turnering som pågår under veckans luncher. Det fina med kortspel är att de går utmärkt att spela under tiden du äter din lunch!