Tre anledningar till lunchförmån

 

 

 

 

 

 

 

Minskar sjukfrånvaron Stärker sammanhållningen Skapa en positiv arbetsmiljö
Att ha en hälsosam livsstil är en av nycklarna till att minska sjukfrånvaron. Det är inte möjligt som arbetsgivare att styra sina medarbetares val, däremot är det möjligt att uppmuntra till goda vanor. Ett sätt att främja hälsoaspekten är att uppmuntra sina medarbetare att äta hälsosamt, och att ta en ordentlig rast under dagen. Anställda som mår bra presterar braFör att få sina medarbetare att må bra och känna sig uppskattade är det viktigt att skapa en positiv arbetsmiljö. En bra sammanhållning mellan kollegor och en god företagskultur bidrar till nöjdare medarbetare, som därmed ökar sitt engagemang och minskar upplevd stress och i längden utbrändhet. En ekonomisk jämlik förmån. Lunchförmånen gör inte skillnad på utbildningsnivå, kön, eller andra demografiska skillnader. Med en lunchförmån har alla medarbetare möjlighet att äta lunch vilket stärker sammanhållningen och ökar medarbetarnas välmående. I en undersökning som gjordes under våren 2020 svarade 42% av de som idag har lunchförmån via sitt jobb skulle ändra sina lunchvanor till det sämre (äta sämre eller inte alls) om förmånen togs bort.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Att skapa attraktiva och hållbara arbetsplatser är något som Sodexo arbetar med globalt genom att erbjuda sina tjänster till en mängd olika företag och organisationer. Vill ni ta del av våra insikter och spaningar kring hur man kan skapa attraktiva arbetsplatser med välmående och engagerade medarbetare? Fyll i formuläret här nedan så får du vårt nyhetsbrev som skickas ut cirka åtta gånger per år.